Opleiding tot Verpleegkundige (verkort)

Jij hebt oog en hart voor je medemens. Als mbo-verpleegkundige verleen je zorg aan mensen die dit nodig hebben. Je bent empathisch, verantwoordelijk en flexibel: je ziet wat de zorgvrager nodig heeft en verleent en coördineert de zorg. Daarbij kun je omgaan met zijn of haar sociale netwerk en bemiddelt waar nodig. Je werkt nauwkeurig en bent stressbestendig: ook in noodsituaties handel jij snel en rustig. Daarbij sta je open voor nieuwe (technologische) ontwikkelingen rondom zorg en welzijn.

In Salem werk je tijdens je opleiding met name met oudere zorgvragers zowel op somatische als op psychogeriatrische woongroep. Je krijgt hierbij begeleiding van werkbegeleiders, praktijkopleiders en je leidinggevende. Gedurende de hele opleiding volg je één dag per week theorie. Tijdens het werken leer je verschillende praktijkopdrachten uitvoeren onder begeleiding van een ervaren werkbegeleider.  Daarnaast maak je ook opdrachten thuis.

Vooropleiding
Om de verkorte opleiding tot verpleegkundige te kunnen volgen, dien je in ieder geval in het bezit te zijn van een diploma verzorgende IG.

Opleiding
De opleiding duurt 2 jaar. Je stroomt in bij de derde jaars BBL op het Hoornbeeck of het Albeda van. Er zijn twee startmomenten: in februari (alleen op Albeda) en in september. De theorie volg je op het Albeda College of het Hoornbeeck College in Rotterdam. We hebben positieve ervaringen met beiden scholen.

Kosten
De opleiding krijg je volledig van Salem vergoed. Zowel  het schoolgeld als het boeken- en examengeld. Verder ontvang je reiskostenvergoeding. Daarnaast ontvang je vanaf de aanvang van je opleiding een salaris.

Werken bij Salem
Wil je de opleiding komen doen in Salem dan vragen we je te solliciteren via onderstaande knop

Over werken bij Salem

Bij Salem werken betekent dat je werkt in een christelijke omgeving op reformatorische grondslag èn dat je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.
We hechten er grote waarde aan dat je je gesteund en veilig voelt. Zoveel als mogelijk werk je samen met de bewoners en hun familie. 

210