Opleiding tot Verzorgende-IG

Jij hebt oog en hart voor de medemens, bent flexibel en wil graag iets betekenen voor mensen die niet helemaal voor zichzelf kunnen zorgen. Als verzorgende-IG ondersteun je zorgvragers rondom het wonen en bied je persoonlijke verzorging zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook begeleid je de zorgvrager in het dagelijks leven: je zorgt voor een goede structuur, biedt activiteiten aan en helpt bij dagbesteding. Soms maak je gebruik van technologische middelen. Je bent verantwoordelijk, sociaal en kunt goed communiceren: in je werk heb je te maken met verschillende zorgvragers, hun netwerk en andere zorgverleners.

In Salem werk je tijdens je opleiding met name met oudere zorgvragers zowel op somatische als op psychogeriatrische woongroep. Je krijgt hierbij begeleiding van werkbegeleiders, praktijkopleiders en je leidinggevende. Gedurende de hele opleiding volg je één dag per week theorie. Tijdens het werken leer je verschillende praktijkopdrachten uitvoeren onder begeleiding van een ervaren werkbegeleider.  Daarnaast maak je ook opdrachten thuis.

Vooropleiding
Om de opleiding tot verzorgende te kunnen volgen, dien je in ieder geval in het bezit te zijn van een VMBO-diploma met de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg, HAVO 3 of een MBO- opleiding niveau 2 hebben afgerond. De minimumleeftijd is 16 jaar bij de start van de opleiding.

Opleiding
De opleiding duurt 3 jaar. Er zijn twee startmomenten: in februari en in september. De theorie volg je op het Albeda College of het Hoornbeeck College in Rotterdam. We hebben positieve ervaringen met beiden scholen.

Kosten
De opleiding krijg je volledig van Salem vergoed. Zowel  het schoolgeld als het boeken- en examengeld. Verder ontvang je reiskostenvergoeding. Daarnaast ontvang je vanaf de aanvang van je opleiding een salaris.

Werken bij Salem
Wil je de opleiding komen doen in Salem dan vragen we je te solliciteren via onderstaande knop.

Over werken bij Salem

Bij Salem werken betekent dat je werkt in een christelijke omgeving op reformatorische grondslag èn dat je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.
We hechten er grote waarde aan dat je je gesteund en veilig voelt. Zoveel als mogelijk werk je samen met de bewoners en hun familie. 

210