Opleiding tot verzorgende-IG

De opleiding tot verzorgende-IG (VIG) is een brede opleiding in de zorg op niveau 3. Er wordt aandacht besteed aan alle zorgvragers die zorg nodig kunnen hebben: van een baby tot een oudere. Je wordt dus opgeleid voor meerdere werkvelden: de thuiszorg, de kraamzorg, een zorgcentrum, een verpleeghuis of een woonvorm voor mensen met een lichamelijke handicap.

Na diplomering kun je in bovenstaande werkvelden aan de slag. Het begrip 'individuele gezondheidszorg' wil zeggen dat er tijdens de opleiding enkele verpleegtechnische vaardigheden worden aangeleerd. Het uitvoeren van deze vaardigheden valt onder de wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg.
In Salem werk je tijdens je opleiding met name met oudere zorgvragers zowel op somatische als op psychogeriatrische afdelingen. Je krijgt hierbij begeleiding van werkbegeleiders, praktijkopleiders en je leidinggevende.

Vooropleiding
Om de opleiding tot verzorgende te kunnen volgen, dien je in ieder geval in het bezit te zijn van een VMBO-diploma met de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg. De minimumleeftijd is 16 jaar bij de start van de opleiding.

Opleiding
De opleiding duurt 3 jaar. Er zijn twee startmomenten: in februari en in september. De theorie volg je op het Albeda College of het Hoornbeeck College in Rotterdam. We hebben positieve ervaringen met zowel het Albeda College als het Hoornbeeck College.

Stage
Tijdens de beroepsvoorbereidende periode van 2 maanden loop je praktijkstage in Salem. Na deze beroepsvoorbereidende periode werk je gemiddeld 32 uur per week. Gedurende de hele opleiding volg je één dag per week theorie. Je gaat dan een salaris verdienen.
Tijdens het werken leer je verschillende praktijkopdrachten uitvoeren onder begeleiding van een ervaren werkbegeleider. Daarnaast maak je ook opdrachten thuis.

Kosten
De opleiding krijg je volledig van Salem vergoed. Zowel  het schoolgeld als het boeken- en examengeld. Verder ontvang je reiskostenvergoeding behalve tijdens de beroepsvoorbereidende periode.

Werken bij Salem
Om in aanmerking te komen voor een opleiding bij Salem vragen we je om een sollicitatiebrief met CV te sturen.

Over werken bij Salem

Bij Salem werken betekent dat je werkt in een christelijke omgeving op reformatorische grondslag èn dat je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen.
We hechten er grote waarde aan dat je je gesteund en veilig voelt. Zoveel als mogelijk werk je samen met de bewoners en hun familie. 

Uitgelichte vacatures
Bekijk alle vacatures
210