Over de functie De psychologen van Salem behandelen en adviseren in Salem en in andere verpleeghuizen in de regio. Zij werken daarbij intensief samen met de bewoner zelf, met familie en andere collegas, zoals artsen, therapeuten, verzorgenden en verpleegkundigen. De psychologen werken zowel op psychogeriatrische als somatische bewonersafdelingen. Op de psychogeriatrische afdelingen wonen mensen met dementie in heel verschillende stadia van de ziekte: van beginnende tot vergevorderde dementie. Op de somatische afdelingen wonen mensen die bijvoorbeeld een CVA hebben gehad, een spierziekte hebben of aan diverse ouderdomsklachten lijden. De functie van psycholoog binnen een verpleeghuis is anders dan in de reguliere GGZ. Dit is duidelijk merkbaar in het diverse takenpakket, de grote ruimte voor eigen inbreng en de flexibiliteit die nodig is om deze doelgroep in hun specifieke woonomgeving te behandelen. De psychologen bepalen per casus zelf (of in overleg met collegas) wat nodig is: behandelen, adviseren, onderzoek doen of psycho-educatie geven. Dit maakt het tot een uitdagend vak, waarin je flexibiliteit en creativiteit sterk wordt geprikkeld. Als stagiair ga je actief deel uitmaken van onze vakgroep. Je krijgt een of meerdere vaste begeleiders toegewezen en zult vooral op hun afdelingen werkzaam zijn. Daarbij bouw je op van meekijken naar steeds meer zelfstandig uitvoeren. We leiden jou op tot een professional die alles in huis heeft om te kunnen werken als basispsycholoog. Daarbij is er tijdens de stage voldoende ruimte voor jouw eigen leerdoelen. De specifieke werkzaamheden die je gaat doen, stemmen we met jou en je eventuele stagebegeleider af. Verder is van belang dat het tijdens de stage goed mogelijk is om je BAPD te behalen.
Wat ga je doen? Je leert probleemsituaties/gedrag van bewoners met bijvoorbeeld agressie, ontremd gedrag, nachtelijke onrust, apathie en roepgedrag te analyseren en behandelen. Je leert (neuro)psychologisch onderzoek te verrichten bij bijv. bewoners na een CVA of bij bewoners op een somatische afdeling bij wie een vermoeden van dementie bestaat. Je leert hoe je hiervan verslag kunt leggen. Je werkt hiermee ook aan het behalen van je BAPD. Je leert bewoners met psychische problematiek, zoals stemmings of angststoornissen, te diagnosticeren en behandelen. Je werkt nauw samen met het zorgteam, andere (para)medische disciplines en collega-psychologen. Multidisciplinair werken is heel belangrijk. Daarom participeer je in diverse overleggen, waaronder multidisciplinair overleg, gedragsspreekuur, intervisie met collega-psychologen en commissies rond beleidsvorming (denk aan: Werkgroep Terugdringen Psychofarmaca of Commissie Wet Zorg en Dwang).
Wat wij vragen Je volgt een master in de psychologie (bijv. klinische, geronto of neuropsychologie) of pedagogiek (bijv. orthopedagogiek). Je hebt affiniteit met de ouderenzorg. Je kunt analytisch denken, je bent creatief en gericht op het behalen van een gemeenschappelijk resultaat. Je stage omvat ten minste 240 uur, verspreid over ten minste 10 weken. Een langere stageperiode is zeker mogelijk. Bij voorkeur kun je starten in september 2025.
Wat wij bieden Onderdeel zijn van een enthousiast team met 1 GZ-psycholoog, 1 psycholoog i.o.t. GZ-psycholoog en 6 basispsychologen. Werkbegeleiding van een of meerdere psychologen. Mogelijkheid om je BAPD te behalen. Een professionele en zich ontwikkelende werkomgeving. Stagevergoeding van € 424,06 bruto (op basis van 32 uur). De mogelijkheid tot deelname aan supervisie en intervisie.
Meer informatie Meer informatie is verkrijgbaar bij Rianne Waagmeester(psycholoog) via waagmeester.r@salem.nl. Vermeld je telefoonnummer in de mail, zodat we contact met je kunnen opnemen.
Solliciteren Ben je enthousiast? Twijfel niet langer en solliciteer. Wij zien jouw sollicitatie met belangstelling tegemoet!