Verpleegkundige

Salem biedt jaarlijks een aantal verzorgenden de opleiding tot verpleegkundige aan. In de opleiding verpleegkundige wordt aandacht besteed aan diverse zorgvragers die zorg nodig hebben zoals: mensen met lichamelijke en/of verstandelijke beperking, mensen met een psychiatrische ziekte, patiƫnten in een revalidatiecentrum of ziekenhuis. Het is een brede opleiding op niveau 4. Je leert de benodigde zorg te verlenen en te coƶrdineren en je voert allerlei verpleegtechnische handelingen uit.
In Salem werk je tijdens je opleiding met name met oudere zorgvragers zowel op somatische als op psychogeriatrische afdelingen. Je krijgt hierbij begeleiding van werkbegeleiders, praktijkopleiders en je leidinggevende. Daarnaast loop je stage in een algemeen ziekenhuis en in de psychiatrie of de gehandicaptenzorg.

Vooropleiding
Om de opleiding verpleegkundige te kunnen volgen, dien je in ieder geval in het bezit te zijn van een diploma verzorgende-IG.

Opleiding
De opleiding duurt 2 of 3 jaar en wordt aangeboden op het Hoornbeeck College of het Albeda College in Rotterdam.

Kosten
De opleiding krijg je volledig van Salem vergoed. Zowel het schoolgeld als het boeken- en examengeld als een reiskostenvergoeding.

Diploma
Na het volgen van deze vervolgopleiding ontvang je een landelijk erkend diploma.

230