Jan

Als fysiotherapeut werk ik met patiënten die problemen hebben met bewegen of de bedhouding. Ik voer onderzoek uit en ga samen met de bewoner aan de slag om soms letterlijk een stapje verder te komen door middel van adviezen en oefeningen. Ook houd ik me bezig met het inzetten van hulpmiddelen, zoals steunkousen en orthopedisch schoeisel. Verder werk ik veel samen met collega’s om de beste zorg te bieden, bijvoorbeeld door het geven van tilscholing aan de verzorgenden. Vanuit Salem zijn wij als therapeuten ook werkzaam in de eerstelijns zorg en bij andere zorginstellingen in de omgeving.   

Wat maakt je werk bijzonder?
Als fysiotherapeut ben ik actief bezig met de bewoners. Tijdens de therapie maak ik ook vaak een praatje met de bewoners, zodat ik hen beter leer kennen. Ik vind het belangrijk om persoonlijke aandacht voor de bewoner mee te nemen in de therapie. Ook vind ik het erg mooi om samen met de bewoners te kijken naar de mogelijkheden die er nog zijn, te kijken naar wat ze wel kunnen. Het is ook erg waardevol om te zien hoe bewoners soms verbeteren, dat het lopen beter gaat of dat ze zelfstandig dingen kunnen doen wat eerst niet mogelijk was. Dat geeft de bewoner een gevoel van eigenwaarde.  

Waarom werken bij Salem?
Salem staat bekend als een christelijke instelling waarbij er goede en persoonlijke zorg geleverd wordt. De Bijbel is richtinggevend in onze omgang met de bewoners, familie van bewoners en collega’s. Dat sprak mij erg aan toen ik solliciteerde. Ik heb fijne collega’s in het behandelteam en ik kan nauw samenwerken met de collega’s rondom een bewoner. In Salem is er veel ruimte om mee te denken in het beleid door deel te nemen in een werkgroep. Ook is er voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen. Verder is Salem een organisatie waarbij persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat en er heerst een fijne sfeer tussen de medewerkers.

Contact

Neem contact op met de afdeling Personeel & Opleiding:

p&o@salem.nl 0180 452 362
Netty van Beeck Calkoen
Netty is medewerker P&O
200