Marijke

Dagelijks zorg ik samen met mijn collega’s voor onze bewoners van de Korenaar. Daarnaast ben ik EVV’er ( Eerst Verantwoordelijk Verzorgende ) van een aantal bewoners. Ik coördineer de zorg, samen met de bewoner en de 1e contactpersoon. We stellen het zorgdossier op en denken na over mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden.

Vanwege de EVV-taken heb ik veel contact met verschillende disciplines binnen Salem, zoals Fysiotherapie, Ergotherapie, Logopedie en de Psycholoog.

Wat maakt je werk bijzonder?
Ik hou van de uitdaging in mijn werk, geen dag is hetzelfde! Naast het werk als EVV’er begeleid ik ook leerlingen op de afdeling. Ik neem deel aan verschillende werkgroepen binnen de afdeling, zoals PDL (Passiviteit Dagelijks Leven), Tena, en het interieur van de afdeling.

Ook geniet ik van het organiseren van activiteiten op de groep. Bijvoorbeeld een spelletje doen met een aantal bewoners. Afgelopen zomer konden we zelfs een aantal keer met een groepje bewoners naar het Vlietplein voor een ijsje, lekker en gezellig! Ik het vind het waardevol om tijd te maken voor persoonlijke aandacht voor een bewoner.

Waarom werken bij Salem?
Als je werkt met mensen van je eigen identiteit heb je vaak geen woorden nodig om te begrijpen wat een ander bedoelt.
Ik merk dat onze bewoners het fijn vinden als er een stukje voorgelezen wordt, of als er op de groep bijvoorbeeld na de maaltijd even gezongen wordt bij het orgel.

Contact

Neem contact op met de afdeling Personeel & Opleiding:

p&o@salem.nl 0180 452 362
Netty van Beeck Calkoen
Netty is medewerker P&O
200